Kids

Mommyhack: bellenblaas aan een stok

Bellenblaas en jonge kinderen. Ik heb het al meerdere malen meegemaakt je geeft ze een bellenblaas, draait je om en de bellenblaas wordt per ongeluk leeggegoten. Dus met deze simpele truck kunnen je kinderen makkelijk zelf bellenblazen in de tuin. Ik zag deze handige truck bij mijn buurvrouw.

Zelf new born shoot regelen

Ben je ook zo jaloers op die prachtige foto's van al die pasgeboren babys? Een fotoshoot kost al snel 100 euro. Dat vind ik een hele hoop geld. Het is het absoluut waard maar heb ik het om uit te geven? Gelukkig kun je zelf ook heel creatief worden! Speur internet af naar foto's die jij mooi vindt en probeer deze na te maken. Maak zelf foto's of schakel de hulp in van een creatief familielid of vriendin. Ze zijn maar heel even zo klein...

Fabel of feit? Dichtbij de TV is slecht voor kinderogen

Kinderen vinden het heerlijk om dichtbij de TV te zitten. Als ouder kun je zorgen hebben over de gezondheids gevolgen hiervan. Ik heb als kind ook vaak genoeg gehoord: niet zo dichtbij de televisie zitten, dat is slecht voor je ogen. Maar is dat echt zo? Op trouw.nl vond ik een interessant artikel die me gerust stelde: nee er komen nu geen stralingen meer uit zoals dat bij de eerste televisies wel zo was. Klik hier voor het hele artikel.

Ruzie tussen broers en zussen leerzaam

Hoe vervelend het voor de ouders ook kan zijn om tussen ruziënde kinderen te zitten, ruzie maken met een broer of zus kan heel leerzaam zijn. Kinderen moeten ook leren omgaan met boosheid, met frustratie en zij moeten leren om samen met anderen tot compromissen te komen. En waar beter dan thuis kan een kind dit ruzie maken uitproberen.
Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Zelf babyvoeding maken

1 van de grootste onzin uitgaven is het kopen van babyvoeding voor de allerkleinste! Ze eten soms maar een paar happen en dan kun je de rest van het potje weggooien. Plus heb je die potjes wel eens geproefd? Het smaakt heel fabrieksachtig en echt niet lekker. Wat ik deed toen de kinderen kleiner waren is groente kopen, pureren en invriezen. De potjes kocht ik bij de Action. Wat ook goed werkt is als je aan het koken bent een klein beetje apart houden (voordat je er kruiden opgooit) en dat vers pureren en voeren. Zo krijgt je kind vers eten en leert het makkelijker met de pot mee te eten. En het scheelt je heel wat kosten!

Samen de natuur in - wandelen!

Zo simpel en helemaal gratis! Laarzen aan, jassen aan en gaan met die banaan! Lekker om samen de natuur in te gaan op de fiets, in de wandelwagen of gewoon lopend. Heel gezond en ook ontspannend voor mama en papa.

Direct belonen voor meehelpen

Samen werken maakt het huishoudelijk werk leuker. Je kinderen af en toe belonen voor werkjes blijkt goed te werken. Zo werkt het immers ook in de maatschappij. We worden beloond voor werken en zo zien kinderen de dagelijkse klusjes. Zo maak je die vervelende klusjes heel interessant. Ik zou het niet voor alles toepassen anders blijf je betalen. Maar voor de grote sporadische klussen lijkt het me zeker een aanrader.

Bespaar op de verjaardagtaart

In plaats van een dure taart te bestellen bij de bakker is het net zo leuk en makkelijk om er zelf 1 te bakken. En als je niet zo'n bakheld bent (zoals ik) dan vraag je iemand om de taart cadeau te geven. De taart op het plaatje is gemaakt door mijn zusje.

 

samen koekjes bakken

Mijn zoon en vriendjes vinden het geweldig! samen koekjes bakken. Heel simpel vermaak maar erg leuk. Vergt uiteraard wel veel begeleiding. En ja wat is leuker de koekjes maken of de koekjes opeten. Ook leuk om te trakteren met zelfgemaakte koekjes.

Geboorteslinger

Deze slinger van babykleding hebben wij opgehangen bij de geboorte van onze zoon. Het was al veel voorpret om te maken. Lekker bezig zijn met die mini kledingstukken en zijn naam oefenen.

Themafeest: piraat

Kinderfeestje: klik op de afbeelding voor meer informatie!

Duurzame bamboe tandenborstel

Denk aan het mileu en koop deze hippe kleurvolle tandenborstel (voor kinderen volwassenen verkrijgbaar). Ze zijn te koop in meerdere kleuren. Ook leuk om als cadeau weg te geven. Onderstaande tandenborstels gaf ik recent weg als kraamcadeautje.

Zelf leren schminken

Kinderen kunnen enorm genieten van rolspellen. Even je fantasie gebruiken en je kan zijn wie je maar wilt zijn. Schminken is daarbij een leuke tool en makkelijk te leren. Niet alleen in het gezicht maar ook op de arm kun je schminken (dit blijft er vaak langer opzitten dan in het gezicht ivm vegen). Op youtube zijn veel filmpjes met makkelijk trucjes maar zelf proberen is het beste. De kinderen zijn eigenlijk altijd wel blij met het resultaat.

Pak vaker de fiets

Een hele logische besparing is om vaker de fiets te pakken i.p.v. de auto. MIjn kinderen vinden naar school fietsen ook gewoon harstikke leuk. Bak dan niet de bakfiets want het is bewezen dat kinderen hierdoor later minder veilig deelnemen aan het verkeer.

Elke maand een andere versiering?

Maak zelf vrolijke slingers. Heerlijk creatief en besparend aan de slag.

Waarom dingen inlijsten?

Hoe simpel kun je het verzinnen? De foto's kun je af en toe omwisselen. Zo blijft het interessant. Makkelijke en goedkoop (mijn favoriete woorden).

Maak zelf een autogarage

Auto's, auto's en nog meer auto's. Elke moeder met een zoon kent het. Overal auto's. Ze kunnen er nooit genoeg hebben. Klik hier voor een leuk opbergsysteem voor al die speelgoedauto's.

Samen koken

Heel leerzaam om samen te koken. Leren over groente, leren snijden, wassen, etc. Het vergt wel enig geduld maar kinderen genieten ervan om samen met jou aan de slag te gaan!

Zorg thuis voor voldoende ijsjes!

Een hele simpele besparingstip is om je kinderen thuis ijsjes te geven i.p.v. onderweg. Dit scheelt enorm in de onkosten. Bij ons zijn er altijd ijsjes (voornamelijk waterijsjes) in de vriezer.
Bij de Albert Heijn zijn er al 10 waterijsjes te koop voor 1 euro! Wel zijn dat van die duwijsjes dus minder handig voor hele kleine kinderen.

Kinderen die meehelpen in het huishouden worden later heel succesvol

Waar worden kinderen over het algemeen weinig enthousiast van? Juist ja, helpen met huishoudelijke taakjes. Het motto is: doorzetten en doorduwen, want onderzoek wijst uit dat kinderen die meehelpen in het huishouden, het later behoorlijk ver schoppen in het leven.

Maak van gezond eten een feestje

Je kinderen gezond leren eten kan een uitdaging zijn. Mijn zoon is een makkelijke eter maar met mijn dochter moet je meer geduld hebben en tijd nemen om te voeren. Van eten kun je prachtige dingen maken en dat maakt het leuker om gezond te eten. Neem de tijd om te eten en maak het een moment samen,

Gratis zwangershoot

Als je zwanger bent dan is het leuk om die buik vast te leggen. Je kunt dit op meerdere manieren doen. De meest gebruikelijk is door een fotoshoot. Om jezelf veel kosten te besparen kun je een creatieveling vragen om je te fotografen. Inspiratie genoeg te vinden via Pinterest!Deze foto is gemaakt door mijn zusje.

Samen spelletjes doen

Samen spelletjes doen is nog steeds de leukste manier om tijd met elkaar tijd door te brengen. De kinderen leren hiermee wachten op hun beurt, omgaan met winnen en verliezen, tellen en het is gewoon ontzettend gezellig. En vaak als je zo samen aan de tafel zit komen de leukste gesprekken op gang!

Word lid van OERRR

OERRR maakt van iedereen een natuurbeschermer. Voor 1,25 euro per maand ontvang je een welkomstcadeau en sturen ze elk seizoen kaarten met superleuke ideeën voor doe-dingen in de natuur (heel erg leeftijdgericht). Je gaat buiten op avontuur en leert ondertussen hoe jij de natuur kunt helpen. Samen zorgen voor de natuur in Nederland. Klik hier voor meer informatie.

Samen tuinieren

Lekker samen de tuin in. Goed voor gezondheid en leerzaam. Zaaien, water geven en zien groeien, en als laatste samen oogsten en proeven!

Nagellakken met je kinderen

Ja mijn dochter van 3 vraagt er af en toe al om... Mam, gaan we nagellakken. Heerlijk is dat om samen te doen.

 

 

Kinderkleding en kinderschoenen

Hier kunnen de kosten enorm verschillen per huishouden. Zo heb ik een leuke vriendin die ontzettend geniet van kinderkleding en regelmatig outfits koopt volgens de laatste trends en zelfs wacht tot nieuwe kledinglijnen uitkomen. Bij ons aan de andere kant dragen mijn kinderen heel veel gekregen 2de handse kleding. Wij hadden heel veel mazzel en we hebben heel veel kleding gekregen van vrienden en buren. En daarom geef ik die kleding ook weer door als mijn kinderen eruit gegroeid zijn. Zo kun je elkaar helpen. Maar goed de uitgaven voor kleding en schoenen kunnen per huishouden dus ontzettend variëren.

In heel Nederland zijn er via facebook weggeefhoeken. Wordt hier heel snel lid van! Het is een geweldige plek om kleding en schoenen te krijgen. Het begint al met zwangerskleding die regelmatig voorbij komt (in ieder geval bij ons in de buurt wel). En ook fijn om via deze weggeefhoeken een ander blij te maken met spullen die jij niet meer gebruikt!

Gratis kinderkleding:
* Via weggeefhoeken kun je mooie kinderkleding gratis krijgen! Kijk voor een weggeefhoek bij jou in de buurt (via Facebook).
* Ook zwangerschapskleding komt regelmatig gratis langs op de weggeefhoeken.
* Er zijn tegenwoordig gratis weggeefwinkels en ruilwinkels zoals:
Weggeefwinkel Dronten (Flevoland):
http://www.ngkdronten.nl/nieuws/142/weggeefwinkel-dronten

Ruilwinkel Garderen (Garderen):
https://www.garderen.nl/shop4nop-eerste-ruilwinkel-in-garderen/
* Ook geven sommige kerken gratis kleding weg.

Goedkope 2dehands kleding:
* Marktplaats of speurders
* Verkoophoeken via Facebook
* 2de hands kinderkleding beurzen en markten https://www.meukisleuk.nl/agenda/tweedehandskledingbeurs
* Roosjes en matroosjes https://www.roosjesenmatroosjes.nl/meisjes-klein/roosjes/
*Aapnootmies kinderkleding https://www.aapnootmies-kinderkleding.com/product-categorie/jongens-2dehands/
* Tientjeofminder https://www.tientjeofminder.nl/kinderen/

* Op de vrijmarkt op Koningsdag kun je ook hele leuke koopjes doen!
* En mijn favoriet! De lokale kringloop!

De leukste kinderkledingwinkels voor goedkope nieuwe kleding:
* De Zeeman
* De Kik
* De Zara ( in de uitverkoop leuke prijzen!)
* De C&A
* De H&M
* De Markt (ja, daar kun je af en toe ook hele leuke dingen vinden)

De Hema vind ik een leuke winkel waar ik regelmatig wat koop, maar kleding haal ik er niet meer! De kwaliteit is bijzonder slecht.

 

 

Brei je eigen kinderkleding!

Maak zelf je eigen kinderkleding of vraag iemand in je kring dit te doen. Zo krijg je hele unieke kinderkleding. Let op dat je natuurlijke materialen gebruikt.

 

Mepal

Leuke duurzame bekers en lunchdozen. Beter iets meer betalen en langer er mee kunnen doen! Deze bekers blijven lang mooi en lekken niet.