Thema verjaardag: Piraat

Je kind is jarig! 

Wat is het leuk die verjaardagen, vaak nog leuker dan je eigen verjaardag. Ja, het kost wat moeite en energie maar je krijgt er zo veel voor terug. Onze zoon werd 5 en hij mocht zelf 5 vriendjes kiezen die naar zijn kinderfeestje mochten komen. Ja we hadden wel een limiet gegeven voordat de hele klas uitgenodigd werd. Dit was de eerste echte keer dat we een kinderfeestje organiseerde. Spannend maar oh zo leuk! We hebben als ouders zelf het thema en invulling bepaald want dit was nog lastig in te vullen door onze jarige Job. Wij kozen voor het thema piraat omdat het ons leuk leek om op schattenjacht te gaan door het dorp.

We maakten zelf een uitnodiging in Word en printen een versie A5 formaat, opgerold met een lintje eromheen. Liam mocht deze zelf uitdelen en ze werden met enthousiasme ontvangen. Er stond een afbeelding van een piraat op en dat je als piraat verkleed mocht komen. En dat hebben de kinderen gedaan. Ze waren prachtig verkleed! Ook papa en mama en zusje Lenthe waren verkleed en de stemming zat er direct goed in!

Na het ontvangen van de cadeaus en het eten van een stukje taart gingen we op pad. De kinderen ontvingen een startfoto met de eerste locatie: het speelpleintje achter ons huis. Daar was de volgende foto verstopt! En zo liepen we van foto naar foto. De kinderen waren heel erg enthousiast en het was lastig ze bij te blijven! Onderweg hebben we kort gezeten en een mandarijntje gegeten. Na een rondje van ongeveer een uur lopen kwamen we terug naar huis, want ja de schat stond bij ons op het dak van het schuurtje! Papa piraat moest met een trap de schat eraf halen. Er werd de hele rit druk gespeculeerd wat er nou precies in die schat zou zitten dus iedereen was ontzettend nieuwsgierig. Wat was het leuk de schat eindelijk te vinden gevuld met chocolade en sterretjes (vuurwerk). De schat werd verdeeld in versierde tomatenemmertjes. 

Na het schatzoeken was iedereen moe en hebben we limonade en chocomelk gedronken (ja, heel ongezond maar ja het was immers feest!). 

Na een tijdje vrij spelen, hebben we afgesloten met een bootje knakworst. Het blijft lastig om te zorgen dat alle kinderen goed eten en drinken tijdens zo’n feestje want ze zijn ontzettend afgeleid! We brachten alle kinderen weer terug naar huis. Na dik 3 uur feesten waren ze goed moe. En papa en mama trouwens ook…Maaaar het feest was een succes en iedereen heeft genoten! 

De dag daarna was onze Liam helaas ziek met koorst… Iets te hard gefeest? Maar dit zorgde ervoor dat zijn feestje voor de familie totaal in het water viel. Heel jammer want mijn zusje had een prachtige piratentaart gemaakt. En ja ik had nog wel meer piratenplannen zoals kanonkogels van Maltesers (chocolade) en een anker van komkommerschijfjes met rauwkost eromheen. 

Dit budget kinderfeestje was makkelijk en goedkoop te realiseren:
Uitnodigingen: zelf gemaakt en geprint
Fotospeurtocht: zelf bedacht, foto’s uitgeprint en opgehangen
Eten en drinken: taart van de Lidl (ong. 3 euro), limonade, mandarijnen, puntjes met knakworstjes (alles van de Lidl)
Schat: we hadden nog een mooie kist. Inhoud (chocolade en sterretjes) gekocht bij de Big Bazaar. 2 zakken plus 1 gratis. 
Meeneememmers: gratis, gemaakt van tomatenemmertjes (wij eten veel cherry tomaatjes)
Decoratie: vlaggenlijn gemaakt van krantenpapier. Piratenkleding gekocht bij de kringloop en geleend van de buren. 

Op school heeft Liam getrakteer met zelf gemaakte worstenbroodjes (piratenbootjes).

 

Geef een reactie