Uitjes

Uitjes 

Er zijn heel veel leuke plekken in Nederland om te bezoeken met kinderen van verschillende leeftijden. Hierbij wat gratis of zeer voordelige uitjes.

 

11 gratis uitjes tips ANWB

Klik hier voor meer informatie.

Theetuin Eemnes

Erg leuk met kleine kinderen is de theetuin in Eemnes. Er is een grote overdekte zandbak met veel speelgoed. Er is een speelhuisje, er zijn varkens en kippen. Binnen is er een overdekt interactief spel voor kinderen in basisschool leeftijd. En (daar had ik eigenlijk mee moeten beginnen..) ze hebben er heerlijk gebak!! win win dus.
Klik hier voor meer informatie.

Bezoek gratis een museum tijdens de Nationele museumweek

Tijdens de Nationale museumweek zijn er veel musea gratis te bezoeken maar ook kastelen en boerderijen. Heel veel leuke bijzondere en leerzame plekken! Klik hier voor meer informatie.

Fruittuin Verbeek Oldebroek

Samen fruit plukken met je kinderen. Need I say more? Heerlijk en leerzaam. Kijk op de website in welke maanden wat te plukken valt.

0,20 entreeekosten bij Kinderboerderij Cantecleer Kampen

Bij deze kinderboerderij hebben ze dit geweldige grote varken! Dit is niet zomaar een kinderboerderij. Naast heel veel verschillende diersoorten (ja sommige mag je aaien!) zijn er ook 2 leuke speeltuinen en er worden creatieve activiteiten georganiseerd. De speeltuin bestaat uit zoveel mogelijk natuurlijke materialen, o.a. een pomp en speelhutten. Bij de boerderij hoort een eco-bos, waar gedeeltelijk geen dierlijke mest gestrooid mag worden. De totale oppervlakte is ca. 12 ha.Dit is zomaar een voorbeeld. Er zijn door heel Nederland heen natuurlijk kinderboerderijen en de meeste helemaal gratis!

Bezoek De Koperen Ezel in Epe

De Koperen Ezel is een kinderboerderij met speeltuin. Er zijn ezels, cavia's, konijnen, geiten, hangbuikzwijnen, kippen, schildpadden, parelhoenders, kalkoenen, fazanten, pauwen, schapen, chinchilla’s uilen en geregeld jonge kalfjes. Daarnaast kunnen de kinderen zowel binnen als buiten spelen. Entree is 1 euro.

Bezoek een pluktuin

Pluktuinen; de nieuwe rage! En heel begrijpelijk want zelf plukken is zooo leuk. Of het nou bloemen zijn, groente of fruit. En kinderen genieten er ontzettend van. Naast dat het leerzaam is heb je ook gelijk weer verse groenten en fruit in huis!Door het hele land zijn er pluktuinen te vinden. Klik hier voor een overzicht van alle pluktuinen in Nederland.

Schaapskooi Ermelo

Bij de Schaapskooi in Ermelo kun je heerlijk genieten van de natuur, de schapen en een lekkere speeltuin. Het is helemaal gratis. Let op: de schapen komen op bepaalde tijden binnen en zijn niet de hele dag bij De Schaapskooi. Met iets oudere kinderen (of met de wandelwagen) kun je ook prachtig wandelen of fietsen door de heide/bos. Echt een aanrader.

Pannenkoeken bij het Kabouterbos

Bij het Kabouterbos in Dronten (Flevoland) kunnen kinderen gratis spelen terwijl jij een lekkere cappuccino of een wijntje drinkt. Een echte aanrader! Klik hier voor meer informatie.

Ga bij familie en vrienden op bezoek

Harstikke gezellig en helemaal gratis: houd goed contact met je vrienden en familie en ga regelmatig op bezoek. Organiseer een een barbecue, of ga samen naar het strand. Lekker ouderwets (gratis) gezellig doen!

Voor 1,50 naar Speeltuin De Pol

Naast het spelen organiseren ze ook heel veel leuke vaste activiteiten zoals een kinderrommelmarkt en een lampegietersavond.

 

Gratis activiteiten bij de bieb

Naast gratis boeken voor kinderen organiseert de bilbiotheek (door heel NL) ook heel veel gratis activiteiten voor kinderen. Vaak wekelijks, en voor verschillende leeftijden. Theater, programmeren, voorlezen, etc.

Speelparadijs Voorst

Lekker een dagje spelen bij dit grote speelparadijs, binnen en buiten. Dus ook bij regenachtig weer een leuk dagje uit.

42 gratis en low budget uitjes

Klik hier voor de volledige informatie.

Bezoek een gratis familie evenement

In elke provincie zijn regelmatig gratis evenement. Van gratis festival tot rommelmarkt. Vooral in de zomermaanden zijn er genoeg gratis uitjes voor het hele gezin. Klik hier voor meer informatie.

Helemaal gratis: het strand!

Ja heerlijk uren op het strand spelen, zwemmen en ijsjes eten. Het strand zelf is natuurlijk gratis let alleen wel op parkeerkosten. Wij wonen in flevoland en dan kunnen we op de fiets naar het strand... Helemaal gratis dus. Slim om zelf voldoende eten en drinken mee te nemen. En smeren, smeren, smeren!

Samen picknicken

Eerst een heerlijke wandeling en dan samen picknicken. Dik genieten en supervoordelig.

Speelpark Smallert Emst

Dit uitgebreide speelpark is een waar buitenspeelparadijs! Perfect voor een gezellig dagje uit met het hele gezin. Ook is het speelpark ideaal voor het houden van kinderfeestjes. Speeltoestellen voor groot en klein in een mooie, groene omgeving! Lekker klimmen, klauteren, schommelen en glijden in het uitgebreide speelpark.

In de auto

Met kleine kinderen zijn lange afstanden in de auto een uitdaging.

Zorg voor voldoende afleiding en snacks en stop regelmatig. Met baby’s in de maxicosi moet je sowieso om de 1,5 uur stoppen.  Als je kleine kinderen kun je gewoon in eigen land op vakantie. Voor kleine kinderen maakt de omgeving weinig uit als ze jouw onverdeelde aandacht krijgen (en een ijsje) zijn ze al tevreden op de camping om de hoek (bij wijze van). Plus een autovakantie ergens in Nederland, Belgie of Duitsland is vele malen goedkoper dat een dure vliegreis.

Bij de kringloop vond ik heel veel leuke reisspellen voor verschillende leeftijden. Ook kleurtjes, autotjes en liedjes doen het bij ons goed in de auto. De beste afleiding blijft wel een lekker snoepje alleen leidt dat vaak tot: mama, mag ik er nog 1? Uren lang een DVDspeler of tablet heeft niet mijn voorkeur maar werkt altijd wel het beste. Via Marktplaats zijn deze spullen inmiddels al wel tegen redelijke prijzen te krijgen. Als wij nieuwe spullen kopen via marktplaats dan proberen wij eerst oude spullen te verkopen. Zo blijf je opruimen en besparen.

Wat tips voor in de auto:
– Vertel je kinderen van tevoren wat ze kunnen verwachten (hoelang het duurt, waarheen, wat er gaat gebeuren) en laat ze ook weten wat jij van hen verwacht. Dit werkt uiteraard pas als ze een jaar of 2/3 zijn.
– Bedenk van tevoren welk speelgoed je meeneemt op de achterbank. Je kunt ook eventueel een aantal kleine cadeautjes inpakken die ze tijdens de reis mogen open maken.
– Neem handige snacks mee die je auto zo min mogelijk ruineren en zorg dat de snacktas op een goed bereikbare plek staat. Stop regelmatig en zorg voor lekkere dingen onderweg zoals knijpjogurtjes, pakjes sap en fruit.
– Probeer de sfeer goed te houden ook als je verdwaalt, pech hebt, files of ander euvel. Zet leuke liedjes op, je vakantie begint al in de auto!

 

Romantische uitjes 

Even weg zonder de kinderen! Zo belangrijk en ja dat kan ook voordelig.
Je hoort veel te vaak over scheidingen. Laten we investeren in onze relaties en tijd samen doorbrengen. Vooral nu je kinderen hebt. Het is zo heerlijk om even geen papa en mama te zijn en over andere dingen te praten dan de dagelijkse rompslomp. Dus ja, neem de tijd voor elkaar en plan regelmatig leuke uitjes! Probeer 1 per jaar ook echt een nachtje weg te gaan samen.

 

Sportdate!

Ik ben helemaal niet zo sportief maar samen sporten is echt heel leuk. Even weg zonder de kinderen en samen lekker bewegen is heerlijk. Een aanrader is om samen te gaan squashen (lekker competitief) of samen te gaan fietsen. Als het weer minder wordt dan is samen zwemmen ook heel leuk en bij de meeste zwembaden ook nog wel te betalen!

Romantische strandwandeling

SCHEVENINGEN - Samen op het strand de ondergaande zon in het golvende water zien zakken. Misschien even pootjebaden en daarna hand in hand over de boulevard wandelen. En natuurlijk van het uitzicht genieten vanaf De Pier. Zucht. Alles aan Scheveningen is romantisch en het hoeft niets te kosten. Toegang tot De Pier is gratis en in het overdekte gedeelte zijn allerlei gezellige zithoeken en hippe voedselkraampjes waar je voor maar een paar euro iets lekkers kunt eten. Nog wat geld over? Ga voor een romantisch ritje in reuzenrad op De Pier.

Samen picknicken

In de zomer blijft het lekker lang licht en kun je prima tot in de late uurtjes buiten zitten. Perfect dus voor een romatische picknick op de hei of in het bos. Het kost wel even wat voorbereiding om een mandje in te pakken maar ook dit is leuk om samen te doen. Tip: doe ook een spelletje in de mand.

Thuis op date?

Jaaa thuis op date. De ideale manier om te besparen natuurlijk. Als je nog kleine kinderen hebt hoop je ze rond 19.00 in bed te hebben. Daarna heb je (hopelijk) alle tijd voor jullie 2en!Maak wat speciaals klaar, steek de kaarsen aan en let the date begin! Leuk om samen te praten (niet over hypotheek of kinderen) of een spelletje te doen. Nadeel van deze date kan zijn dat 1 van de kinderen wakker wordt... Maar ook thuis kun je echt lol hebben samen. Tip: probeer weg te blijven van de tv en de mobiel.

Gratis wandeling door kasteeltuinen

In Nederland zijn er veel kasteeltuinen gratis te bezoeken. Zoals kasteel De Vanenburg in Putten: https://www.vanenburg.nl/ Wat is er leuker dan na een frisse wandeling neer te strijken op het terras voor een borreltje?

Bezoek een gratis evenement

Er zijn in Nederland heel veel leuke evenementen die je samen gratis kunt bezoeken. Denk aan Dias Latinos in Amersfoort of de Meerpaaldagen in Dronten. Regel oppas voor de kinderen en ga er samen op uit!
Klik hier voor veel gratis evenementen.

Thuis-spa gevoel

Heel simpel maar leuk om samen te doen. Samen badderen of douchen, massage. Ik knip ook regelmatig de teennagels van mijn man 🙂 en zo kan hij jouw nagels natuurlijk lakken. Leuk om zelfs die dingen samen te doen. Als ouders moet je tijd samen pakken die je kan :). Het gebeurt immers maar zelden dat je even met zun 2en bent en die tijd is enorm belangrijk voor het houden van een gezonde relatie. Tijd voor elkaar maken!

Vakanties

Regel je vakantie via Air B&B of Marktplaats

Wij hebben elk jaar een leuke vakantie voor een leuke prijs.Via marktplaats vinden we leuke huisje van particulieren op de mooiste plekken zoals middenin de Ardennen. Deze huisje staan er vaak goedkoop op zoals 350 euro per week. De foto is van onze zomervakantie in 2018, op een boerderij!Ook via Air B&B hebben we al leuke deals weten te krijgen. Mensen verhuren zelf een appartement of huisje en daardoor krijg je prijzen zoals 50 euro per nacht. Zo blijft weggaan leuk!

 

Kamperen

Ik ben zelf niet zo'n kampeerheld maar voor een weekendje kan het best leuk zijn. Het is een goedkope manier van vakantie en voor kinderen is het geweldig. Via marktplaats kun je goedkope (soms nieuwe) kampeerspullen aanschaffen. Je hebt veel vrijheid en kunt makkelijk lastminute wat reserveren.

Huizenruil

invulling volgt

WIn een vakantie via vakantieveilingen

Ja je wint maar je betaald ook natuurlijk. Maar via vakantieveilingen kun je leuke vakanties en uitjes goedkoop winnen. Zo zijn we wel eens heerlijk uit eten geweest voor een prikkie. Maar let op: je moet de voorwaarden goed lezen voordat je meebiedt! Soms zijn hotelovernachtingen bijvoorbeeld alleen door de week te boeken. Die fout heb ik ook al eens gemaakt. https://www.vakantieveilingen.nl/vakanties.html

Couch surfing

Ja ook met je familie kun je gaan couch surfen! Je gaat bij iemand logeren. Ja het is gratis en het in een unieke manier om een realistisch beeld te krijgen van een andere cultuur. Je bent even onderdeel van de lokale bevolking en met een leuke host krijg je de leukste plekjes te zien. Let goed op de recenties! https://www.couchsurfing.com/

Vanuit huis vakantie houden

Als het echt even tegenzit en er is helemaal geen budget meer voor vakantie kun je nog steeds helemaal genieten van je zomer! Geef niet op. Vanuit je huis kun je samen met je gezin net zo'n leuke vakantie hebben als op enige plek. Je hebt immers elkaar. Zet een tent op in de tuin (altijd wel ergens te leen) of leg de matrassen in de woonkamer voor een familielogeerpartij. Kijk samen een leuke familiefilm, speel spelletjes, ga picknicken, maak fiets- of wandeltochtjes. Samen kun je er altijd wat moois van maken waar je ook bent.