Cadeau's en traktaties

Goedkope traktaties!

Je kind is jarig en je moet weer iets creatiefs verzinnen….

Hieronder wat makkelijk uitvoerbare en voordelige opties!

Kraamtraktatie met muisjes

Helemaal zat van beschuit met muisjes? Gelukkig zijn er tegenwoordig veel alternatieven! We hebben deze vrolijke chocoaldezoenen met muisjes gemaakt toen onze dochter geboren was.

Chipsketting

Heel makkelijk om te maken. Je hebt een touw nodig (of bolletje wol) en nibbit chips. Je kunt aan de onderkant eventueel een kaartje maken met de naam van de jarige maar je kunt hier ook snoep aanhangen zoals een snoepsleutel. Een garandeerd succes!

Zelf mini muffins maken

recept volgt

Piratenbananen

Een hele leuke gezonde traktatie en weinig werk voor moeders!Deze piratenbananen brengen bij iedereen een glimlach op het gezicht. Inspireer kinderen om te genieten van fruit!

Bladerdeegbootjes met knakworst

Een leuke makkelijk traktatie. Ik heb zelf bladerdeeg gemaakt maar dit kun je natuurlijk ook kant-en-klaar kopen. Rol de knakworstjes erin en in de oven! Je kunt eventueel ketchup toevoegen tussen deeg en worstje.De zeilen zijn makkelijk te maken. Maak de tekst met afbeelding in word en print uit. Knip op maat en prik door een sateprikker. MIjn zoon vond het leuk om te trakteren en het werd goed ontvangen in de klas. Vergeet niet de servetjes mee te nemen!

Schatkisten met een snoepsleutel

Traktatiezakjes van koffiefilters

Deze persoonlijke traktatiezakjes zijn gemakkelijk te vouwen van koffiefilters.Je hebt alleen wat lijm nodig en wat koffiefilters en een stift. Makkelijk om zo een thema mee te geven aan je feestje of traktatie.

Popcorn fiesta!

Simpele popcorntraktatie. Of in bekertjes die je zelf versiert (met naam om het persoonlijk te maken) of een leuke zakjes of bakjes van de Action bijv. Heel goedkoop om te maken en heerlijk om creatief bezig te zijn. Bedenk zelf een thema. Popcorn is ook nog eens een gezonde snack. Bij de hema kun je maiskorrels kopen om zelf te poppen. Zo kun je zelf bescheiden suiker of zout toevoegen.

Feesthoedje traktatie

Een heel simpel idee waarin je feesthoedjes kan vullen met je maar wil:Fruit, rozijnen, popcorn, spekjes, etc. Een hele feestelijke uitstraling en makkelijk uit te voeren.

Zelfgemaakte of gerecyclde cadeau’s

Fotolijst met auto's

Deze fotolijst vond ik bij de kringloop (0,50 cent). De auto's kocht ik bij de big bazar. Met behulp van een lijmpistool (maar kan natuurlijk ook zonder) heeft mijn creatieve man de auto's zorgvuldig op de lijst geplakt. Een leuke foto of grappige uitspraak erin en je hebt een leuk origineel cadeau!

 

EHBO Doos 60 jaar

Eerste hulp bij ouder worden....Deze doos kun je heel persoonlijk vullen en dat maakt het extra leuk. Zowel grappige items als nuttige cadeautjes...Ik heb deze kleine doos gevuld met:zakdoekjesparacetemolwitte wijndunne damescigaretten (deze dame rookt)sokkenanti-aging handcreme

 

Origineel inpakpapier

Oude bladmuziek. Gewoon te vinden bij de kringloop. Samen met een leuk lintje (of zoals op de foto een braadtouwtje van de AH) kun je hier heel leuk cadeautjes mee inpakken!

Kringloopcadeautjes zijn zo gemaakt!

Zomaar een cadeautje uitdelen? Dat kan: dit cadeautje maakte ik recent, zomaar omdat het kan. Voor 1 euro kocht ik dit leuke blauwe melk en suikersetje bij de kringloop, de tuinkers groeide ik zelf (20 cent zakjes van De Lidl) en dan natuurlijk nog lint en doorzichtig inpakpapier. Voor ongeveer 2 euro een heel leuk presentje!

Zelfgemaakte fotolijst

De fotolijst is gekocht bij de kringloop (love recycling) en de auto's zijn gekocht bij de Big Bazaar. Met behulp van een lijmpistool waren de auto's snel bevestigd. Een leuk voordelig cadeautje!

 

Verjaardagaankopen 2de hands

Deze loombandjes, helemaal perfect in de verpakking met beschrijving vond ik gewoon bij de kringloop! Nou is deze rage al even voorbij maar ik vond het een mooi voorbeeld: er zijn hele nieuwe of zo goed als nieuwe spullen te vinden bij de kringloop, op een rommelmarkt of via marktplaats. Op deze manier vind je hele leuke voordelige cadeau's.Recycling = a great way of living!

 

Kringloop verjaardagspullen!

Tijdens mijn regelmatige krinloopbezoekje vond ik deze spullen! Ook voor verjaardagversieringen zijn er veel spullen te vinden gewoon bij een kringloop of via marktplaats! Wees slim en denk vooruit!

Maak je eigen feestelijke slinger!

Hoe leuk is het om je eigen slinger te maken?Maak makkelijk vlaggetjes van krantenpapier en touw of een touw met foto's met kleine knijpertjes. Deze waslijn is gemaakt van krantenpapier, verf en rood baktouw van de AH. Toen onze dochter 1 jaar werd hebben we zo een slinger gemaakt: een touw van de ene kant naar de andere kant van de kamer met allemaal foto's eraan van haar eerste jaar en alle ontwikkelingen. Een soort waslijn. Heel leuk, makkelijk en goedkoop om te realiseren. Daarna heb ik de foto's met wasabi tape in haar kamertje gehangen.

 

Schilder een cadeau !

Vooral voor mensen die dichtbij je staan is het leuk om zelf een cadeau te maken. Je weet wat er in hen omgaat en waar ze van houden. Met schilderen kun je een heel persoonlijk beeld schilderen eventueel met een tekst. Het is leuk om te doen en je in iemand te verdiepen. Bij de Action haal je voordelig schilderdoeken, penselen en verf.

Recycle en koop 2de hands boeken

Houdt jouw jarige van lezen? Leuk om bij de kringloopwinkel of via markplaats je slag te slaan. Recycle en koop een 2de hands boek. Let wel op en kijk goed in het boek hoe de staat is. Wel zo leuk om een boek te geven waar alle pagina's nog in zitten...

Tijd voor een feestje

 

Inspiratie verjaardagtaarten

Taart met fruit

Themataart Brandweer

Piratenthema

Eerste verjaardag!

 

Vlinder brownietaart

Thema ruimtevaart

2de verjaardag

Taart met lange vingers en fruit

Tanktaart