Hobby's

Hobby’s en vrije tijd

Als moeder weet ik als geen ander hoe lastig het is om tijd te vinden waarin je helemaal zelf kunt bepalen wat je doet, oftewel me-time. Maar ieder mens heeft tijd nodig om zichzelf te ontwikkelen, tot rust te komen, dingen te verwerken, lol te hebben. Dus moeders (en ja vaders zijn hier vaak al beter in) pak die tijd en gun jezelf die tijd. Probeer elke week minstens 1 uurtje iets helemaal voor jezelf te doen. Hierbij wat budget hobby’s ter inspiratie.

Mochten er leuke goedkope hobby’s zijn die ik gemist heb: stuur me een berichtje!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg een gratis online cursus!

Er zijn veel gratis online cursussen te volgen. Denk aan: photoshop, Microsoft Office (Excel, Word), Time Management, Assertiviteit, Internet Marketing, etc. Voor meer veel gratis cursussen klik hier.

Maak een jaar film van de ontwikkeling van je kind

Wij maken veel foto's en video's van onze kinderen. Om niet verdwaald te raken maak ik elk jaar een jaarfilmpje van de leukste foto's en video's met leuke muziek. Ik probeer de filmpjes te beperken tot ongeveer 15 tot 20 min per jaar. Dat is de echte uitdaging: welk materiaal gebruik je wel en welke niet? Ik maak de filmpjes met Windows Moviemaker.Van de eerste 2 levensjaren van de kinderen heb ik voor elk een aparte film van de ontwikkeling gemaakt omdat er dan gewoon heel veel gebeurt in een jaar. Leuk om te laten zien, rugliggen, tijgeren, kruipen, staan, lopen...

Ouderwets borduren

Heel ouderwets maar weer helemaal in. Er zijn makkelijke starterspakketten te krijgen voor beginners. Kijk ook eens op marktplaats voor goedkope materialen.

Speel chefkok

Een leuke en dankbare hobby (als het lukt!) is om te koken of bakken. Leuk om creatief aan de slag te gaan in de keuken en telkens een nieuw recept uit te proberen, of zelf te verzinnen.
Vindt leuke budget recepten online. Klik hier voor meer informatie.

 

Fotografie met je mobiel of camera

Een hele leuk creatieve en gratis hobby (wie heeft er immers geen mobiel?) is fotografie. Lekker de natuur in of je kinderen op spontane momenten vastleggen. Hier kun je uren mee zoet zijn. Shots plannen, foto's bewerken.

Pimp de huiskamer

Of een andere kamer in huis!Heerlijk om af en toe een kamer helemaal op te knappen. Lekker nieuw kleurtje op de muur? Of meubelen inwisselen met behulp van Marktplaats? Of gewoon helemaal opruimen en lekker veel wegdoen. Leuk om met inrichting bezig te zijn. Tijdschriften doorbladeren, woonwinkels bezoeken en Pinterest afspeuren. Een leuke creatieve hobby!

Word vrijwilliger

Heb je tijd over en wil je iets terug geven aan de maatschappij? Iets goeds doen voor een ander, een verschil maken? Word dan vrijwilliger. Er zijn zoveel mooie goede doelen waar je kunt bijdragen. Dit kan veel tijd kosten of maar een heel klein beetje van je tijd. Denk aan: brandweer (ja dit kost heel veel tijd maar is heel waardevol), hulp in een hospice, hulp bij kinderdagverblijf of de bilbiotheek, opvangcentrum, asiel, en ga zo maar door. Jij kunt echt een verschil maken in de levens van anderen.

Leer Schminken!

Een leuke creatieve hobby die erg gewaardeerd wordt door je kinderen is schminken! Heel makkelijk om te leren zoals dit simpele voorbeeld. Gewoon gaan oefenen en je wordt er vanzelf handiger in.

Pimp je porselein

Alles wat je hiervoor nodig hebt is een porseleinstift, een stuk servies en inspiratie!Heerlijk om je eigen servies te pimpen. Via Pinterest zijn honderden voorbeelden te vinden. Makkelijk uitvoerbaar, leuk en voordelig.

3D puzzelen

Dit is echt een uitdaging. Op het plaatje een voorbeeld van een molen maar er zijn er natuurlijk in allerlei figuren en gebouwen te krijgen. En ja altijd eerst even op martkplaats kijken bij aankopen!

Diamond painting

De echte trend is inmiddels alweer een beetje voorbij maar het blijft leuk. Er zijn heel veel mogelijkheden, groot, klein, gebouwen, dieren, etc. Als je besteld via wish.com kun je het heel goedkoop aanschaffen maar je moet wel even geduld hebben. De levertijd is gemiddeld 3 tot 4 weken. Leuke hobby maar je moet wel geduld hebben, het zijn echt hele kleine steentjes!

Quilten

Dit is een hele oude hobby maar het blijft leuk. Vooral het resultaat is geweldig. Vaak wel een lang project dus je moet je niet snel vervelen dan is dit niets voor jou.Geweldig om cadeau te doen bij bruiloften en geboortes.Klik op het plaatje voor een Youtube video.

Leer breien

Leer breien. Klik op het plaatje en bekijk de korte videos op youtube!

Spullen wegdoen geeft ruimte in je hoofd

Het klinkt misschien niet als de leukste hobby maar minimalisme geeft veel plezier! Van welke spullen heb je veel plezier en welke spullen worden eigenlijk niet meer gebruikt?
Babykleding, speelgoed, bankafschriften van 2001, 5 pollepels, etc. Heel veel spullen nemen gewoon plaats in zonder dat jij er wat aan hebt. En hoe meer spullen hoe meer mama aan het opruimen is elke dag. Je zult merken dat hoe leger je huis is (gevuld alleen met je favoriete spullen) hoe leger je hoofd wordt. Meer rust en ruimte om je heen doet wonderen.
Geef spullen weg, verkoop spullen, gooi dingen weg. Heerlijk!

 

Handlettering

Het leuke aan handletteren is dat er geen kaders voor zijn. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Wees jezelf en wees vrij om het op een manier te doen die bij jou past en waar jij je prettig bij voelt. Je kunt experimenteren met verschillende letterstijlen. Je kunt je letters klein, groot, lang, kort, dik, dun, sierlijk of juist strak schrijven.

Leer thuis dansen met Youtube

Welke dansstijl trekt je het meest aan? Probeer thuis beginnerslessen via Youtube. Zo kun je gratis en schaamteloos dansstijlen uitproberen! Dance like nobody is watching!

Tuinieren en geld besparen op boodschappen

TuinierenStart je eigen moestuin en/of kruidentuintje en bespaar zo op de boodschappen.Genoeg tips te vinden voor de beginnende tuinierder. Iedereen kan het leren!