Christmas

Maak je eigen adventkalender

Heel creatief en erg leuk om te doen. Zo wordt je vanzelf enthousiast over kerst. Je hebt een kledinghanger nodig, crepepapier, wcrollen en vulling (denk chocola). Je versiert eerst de kledinghanger (zie foto voor voorbeeld). Daarna versier je de wcrollen en doe je er een cadeautje in. Op elk cadeautje moet een nummer staan (tot 24), en daarna kun je wc rollen met een touwtje/lintje aan de kledinghanger bevestigen. Mijn vriendin maakte deze en haar familieleden waren erg dankbaar voor deze originele home-made adventkalender.

Kaaskaarsjes

Deze leuke eetbare kerstkaarsjes zijn gemakkelijk te maken. Je hebt nodig jonge kaas (oude kaas brokkelt snel bij snijden en prikken), komkommer, een zilveruitje en een cocktailprikkertje. Eerst op maat snijden en daarna samenvoegen zoals op de foto. Leuk en gezond!

Maak een kerstborrelboom

Voor een kerstborrel maakten mijn man en ik deze borrelboom. We sneden een stuk piepschuim in de vorm van een kerstboom en deze er huishoudfolie omheen voor de hygiene. Daarna was er veel snijwerk van alle rauwkost. Toen alles gesneden was hebben wij samen met veel geduld het eten bevestigd aan de boom met kleine cocktailprikkertjes. De borrelboom werd goed ontvangen wel vonden mensen het bijna zonde om er van te eten. Dus enige aanmoediging was nodig :).