Styling & inrichting

Wij houden van industrieel inrichting en hebben elke maand dingen toegevoegd om de kosten te spreiden.

 

Deze leuke poster met het alfabet komt van de Xenos en kost maar 8 euro.

Dit leuke schoolbankje hebben wij via Marktplaats gekocht. De vorige eigenaar heeft zelf nog aan dit bankje op school gezeten!

Huiselijke sfeer voor een ieder budget
Ja met ieder budget kun je een leuke inrichting realiseren. Met een groot budget heb je natuurlijk meer mogelijkheden en hoef je minder te zoeken naar de beste deals. Maar ook met een kleine portomonnee kun je het heel gezellig en sfeervol inrichten.

Stap 1: Bepaal je stijl
Welke stijl vind je mooi? Speur Pinterest langs of kijk wat afleveringen van VTwonen. Bepaal eerst wat jij het leukst zou vinden in jouw interieur. Het kan helpen om een moodboard te maken (via Pinterest kun je gemakkelijk dingen opslaan).

Stap 2: Bepaal je kleuren
Bepaal welke kleuren je gaat gebruiken. Probeer de ondergrond (muren en vloer) rustig te houden. Daar houdt je het het langs mee uit. Mocht je een wild behang in gedachten hebben denk er dan goed over na en kies misschien niet de grootste muur in je huis…
Let op acties: verf in de aanbieding = inslaan!

Stap 3: Maak een plan
Welke spullen kun je gebruiken in je nieuwe interieur en welke passen er dan niet meer zo bij?
Kijk welke meubels in je huis je kan pimpen. Mocht je echt groots aanpakken probeer dan eerst je oude meubelen te verkopen via Marktplaats en gebruik deze impulsen om nieuwe meubelen aan te schaffen. Vervang elke maand wat. Zo kun je ook rustig nadenken over wat er het beste bij zou passen.

 

Lila gipskruid

Droog je bloemen dan heb je er langer plezier van. Deze bos gipskruid heb ik al weken staan!

Zuss

Een geweldig mooi merk waar ik erg fan van ben is Zuss. Helaas is het best prijzig als je niet zoveel te besteden hebt. Maar goed nieuws: Zuss is ook af en toe te vinden op Marktplaats. Daarnaast kun je natuurlijk altijd voor je verjaardag of voor de kerst een cadeaubon vragen :).

Gebruik kleur in je interieur!

Het is lente! Met kleuren kun je je huis helemaal opfleuren! Als je een rustige ondergrond hebt in huis kun je wisselen met kleur door af en toe de kussenhoesje te vervangen of leuke kaarsjes neer te zetten! En in de lente is het natuurlijk leuk om planten en bloemen in huis te halen.

Terug in de schoolbanken

Wat hou ik van marktplaats en alle schatten die daar te vinden zijn. Dit prachtige raam hebben via marktplaats gekocht en in de muur ingebouwd om het huis een beetje karakter te geven. Ook het geweldige schoolbankje hebben via marktplaats gekocht. De eigenaresse had zelf nog les gehad aan dit bankje. Onze kinderen maken veel gebruik van deze handige speelplek.

Go green

De kleur van het moment is natuurlijk groen! Wij hebben een muur in onze huiskamer deze frisse kleur groen van Histor gegeven. Daarnaast hou ik erg van planten, wat de huiskamer snel een botanisch gevoel geeft. Deze leuke hangplant is eigenlijk een cactus en heeft dus weinig water nodig. Makkelijk in onderhoud en zo leuk om naar te kijken. Ik kan echt op de bank zitten genieten van al onze groene baby's.

Maak een krijtwand

Heel makkelijk om te doen en altijd een succes. Maak een eigen krijtbord of zelfs een hele wand in een kamer. Deze krijtverf is op vele plekken goedkoop te koop, zelfs bij de Action. Snel en goedkoop te realiseren en zorgt voor veel plezier! Na een tijdje er zat van, verf er gewoon weer overheen.

Breng de cactus in huis

Weinig onderhoud en het blijft mooi!

Muurcirkels

Ik ben helemaal fan van muurcirkels. Ik heb dit ronde schilderij gekocht bij een lokaal tuincentrum. Het spiegeltje is van het merk Zusss. Muurcirkels zijn nu erg populair en daarom gelukkig steeds voordeliger verkrijgbaar.

Brocante

Emaile emaille emaille, ik kan er geen genoeg van krijgen. Makkelijk te verkrijgen en blijft leuk. Spullen met geschiedenis voegen een extra diepte toe in je interieur. Echt en persoonlijk.

Maak makkelijk sfeerhoekjes

Met behulp van de kringloop en een rommelmarkt kun je de leukste oude spulletjes kopen. Maak gezellige sfeerhoekjes voor een paar euro. Met een wandrek kun je veel kanten op en je kunt het regelmatig anders aankleden.

Waar slaag je het beste voor de leukste koopjes voor in huis?

Via weggeefhoeken worden de leukste meubelstukken en decoratiespulletje gewoon gratis weggegeven! En dat is ook leuk om zelf te doen als je zelf toe bent aan iets nieuws. Zo helpen we elkaar.
Daarnaast zijn er regelmatig rommelmarkten en kofferbakmarkten die zeker de moeite waard zijn. Voor kleine prijsjes scoor je unieke vondsten!

De meest simpele plek is uiteraard de kringloopwinkel. Je vindt hier soms de mooiste meubels die met een likje verf weer een heel nieuw leven krijgen.
Marktplaats blijft ook altijd een aanrader voor alles eigenlijk. Bij de Leen Bakker zijn de prijzen al leuk maar als je vraagt naar korting is dat vaak ook mogelijk en je kunt vragen om het showroommodel te kopen. Dit scheelt aanzienlijk.
Kwantum, Ikea, Action en de Jysk zijn uiteraard ook aanraders voor leuke spullen voor leuke prijzen. Let op: kwaliteit van een MDF kast is ok zolang die nooit meer verplaatst wordt…

 Tuinieren

Koop voor 20 cent zaadjes bij de Lidl!

Deze zakjes kosten maar 20 cent! En er is heel veel keus. Ook voor bloemen trouwens. Zo kun je goedkoop groente zaaien. Leerzaam voor de kinderen en leuk voor je portomonnee.

Gebruik je restjes om groente of kruiden te laten groeien

We hebben allemaal weleens wat restjes groenten of kruiden over. Zonde, toch? Daarom gaan wij ze vanaf nu planten om er gewoon een heel nieuwe struik te laten uitgroeien. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Stek je pannenkoekenplant!

De pannenkoekenplant!Super populair momenteel en dus ook niet de goedkoopste. Wat is er leuker om je plantje te vermenigvuldigen? Leuk om cadeau te doen. Aan de zijkant van de plantje groeien regelmatig nieuwe stekjes. Ik probeerde ze voorzichtig af te knippen maar ze braken al af voordat ik er goed bijkon. Deze stekjes (zoals op de foto) zet je 2 weken goed onderwater. Let erop dat de blaadjes niet in het water hangen en ververs het water regelmatig, dan groeien de wortels sneller. Na 2 weken zitten er als het goed is kleine witte worteltjes aan en kun je de stekjes gaan planten in de grond.

Voorzaaien in boterkuipjes

Klik op de afbeelding voor meer informatie.

 

 

 

DIY moestuin op wielen

Deze leuke moestuin heeft mijn man zelf in elkaar geknutseld. De wielen kocht hij via marktplaats, de pallet kon hij meenemen van zijn werk en de andere onderdelen kreeg hij of had hij nog. Nu hebben wij een leuke verrijdbare moestuin. Dit is vooral erg handig als het extreem hard regent, dan rijden wij hem onder de overkapping. Echt een aanrader dus. Verse groenten zijn wel zo lekker (biologisch!) maar het is ook goedkoper om zelf je eigen groente te groeien.

Haal groen in je huis

Laat je huis ademen. Deze plantjes zijn gekocht voor 1 euro op de markt. De emaillekannetjes heb ik in het verleden op een rommelmarkt gekocht en worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Nu dus even plantenbakjes.

Pluk veldbloemen tijdens een wandeling

Wat kan ik genieten van al die kleuren buiten. Een prachtig veldboeket is een dik genieten. Als je tijdens een gezonde wandeling met je kinderen bloemen tegenkomt maak dan samen een mooi boeket.

Plant je eigen fruitbomen of notenbomen

Goedkoop fruit eten dat kan! Als je even de ruimte ervoor hebt plant dan een fruit- of notenboom in je tuin. Laat je goed advies geven bij het tuincentrum. Hoeveel licht heeft de boom nodig? Is de boom zelfbestuivend?