Fruitkistje krijgt nieuw leven

Creatief aan de slag met materialen die je al in huis hebt!

Before

Wij hebben meerdere fruitkistjes in huis. Op de slaapkamer van onze zoon Liam hebben we een soort kast gemaakt met een paar kistjes op elkaar. En in de woonkamer staat ook 1 kistje met boeken erin.  Opeens kreeg ik een creatief idee en besloot ik om dat kistje te gaan opleuken.

Gelukkig hebben wij altijd wel wat restjes verf in de schuur zodat een spontane make-over klus makkelijk en goedkoop is. Ik heb dit fruitkistje met muurverf geverfd, niet omdat dit het beste is maar omdat ik daar nog een restje van had in een vrolijke kleur.

Bekleden met stof

Bij de kwantum vond ik een leuk stofje en kocht een halve meter voor 3 euro. Bij de Kwantum hebben ze ook vaak restjes stof voor een prikkie. Hetzelfde geldt natuurlijk voor andere winkels (denk kringloopwinkel) of bijv. op de markt. Ik ben niet zo handig met stof maar dit moest me wel lukken dacht ik zo. Met een speciale stofschaar (een lief cadeau van mijn schoonmoeder) knipte ik de stof voorzichtig op maat. Dit duurde even want ik was voorzichtig met knippen. Mijn eerste plan was om de stof vast te nieten aan het kistje maar ik besloot later om de randen te lijmen. Heel weinig lijm en alleen een beetje op de randen. Gelukkig werkte dit goed en is de lijm niet door de stof heen te zien!

Het was een hele leuke klus met snel resultaat. Ik ben er erg blij want het fleurt de woonkamer op. Hopelijk inspireert het jou ook om je huis te vernieuwen met materialen die je al in huis hebt. Budget make-over dus…

Eindresultaat

 

Geef een reactie