Vensterbank maken

Bespaar en doe het zelf!


Wij wonen al jaren in dit huis en al die tijd hadden wij geen vensterbank. Die was er gewoon simpelweg niet. Ik weet ook niet waarom we er nooit eerder aan gedacht hebben om er 1 zelf te maken maar vorig jaar was het zover. Wij kregen een creatieve ingeving en besloten om een vensterbank te regelen. Wij wilden een stoer rustieke look en zijn eerst naar een houtzaak geweest waar de meest prachtige meubelen gemaakte werden van ruige dikke houten planken. Geweldig mooi. Helaas schrokken wij hard van de offerte. En op maat gezaagde plank van ruim 2 meter kostte al snel een paar honderd euro. Het project kwam na deze teleurstelling weer even stil te liggen.

Maar het enthousiasme bleef en mijn man kreeg een goed idee. Hij kende een houthandel in Nunspeet waar hij eens een kijkje wilde wagen. Uiteindelijk heeft hij een schuttingplank (ja schuttingplank!) van 4 meter gekocht voor 8 euro. Hij zaagde hem op maat en heeft een hele tijd staan schuren met ons schuurmachine. Met de hand kan dat natuurlijk ook, dat kost alleen aanzienlijk meer tijd. Na vele lagen schuren zag de plank er uit als een droom. Hij heeft hem behandeld met doorzichtige zijdeglans houtlak voor een natuurlijke look. De plank is met kit bevestigd op het kleine latje dat er al zat.En ja, nu hebben we een stoere zelfgemaakte vensterbank waar ik al mijn plantjes op kwijt kan. Mijn plantencollectie is pas net gestart maar groeit met de weken.
Wij zijn ontzettend blij met het behaalde resultaat! Alle eer aan mijn handige man.

Geef een reactie