The Parenting Manifesto

Als je gaat trouwen (een levenslange commitment) dan beloof je (zoals het woord trouwen al weggeeft…) elkaar trouw.
Sommige gebruiken standaard beloften, andere schrijven beloften in eigen woorden.

‘Neem je deze man (vrouw) aan tot echtgenoot (ote) en beloof je haar trouw in goede en slechte tijden, bij voorspoed en tegenslag, bij gezondheid en in ziekte, tot het eind van je leven’.

 

Wat prachtig om jezelf toe te wijden aan een partner (dit kan uiteraard ook als je niet trouwt). Een levensveranderende beslissing. Je belooft trouw aan een ander mens.
Als je kinderen krijgt dan wordt er iemand geboren die deel van jou is en dat is ontzettend bijzonder. Een wonder die helaas niet iedereen kan ervaren. Er groeit een nieuw mens in jou voor 9 maanden: jullie gedeelde DNA.

Wat zou het mooi zijn als wij als ouders onze kinderen ook een belofte van trouw maken. Een commitment voor het leven! Ook als ze 30 zijn en allang het huis uit. Je blijft nou eenmaal ouder, ook al zijn je verantwoordingen dan natuurlijk heel anders dan als ze 3 zijn.

Brene Brown schreef The Parenting Manifesto en deze zegt het allemaal:

Laten wij trouw beloven aan onze kinderen en deze woorden proberen naleven. Wij zijn niet perfect. Wij zijn gebroken imperfecte ouders met onvolwaardige liefde maar wij doen ons best.
Tip: klik op de onderstaande link, print het manifesto uit en hang het op een plek waar je het regelmatig kunt lezen.

https://brenebrown.com/wp-content/uploads/2017/10/Wholehearted_ParentingManifesto.pdf

 

 

 

Geef een reactie