De bespaartip voor elke vrouw

De menstruatiecup


Als vrouw heb je elke maand (tenzij je zwanger bent of op een prachtige leeftijd) te maken met een menstruatie. Naast het prachtige ervan (dat je vruchtbaar bent en leven kunt dragen) brengt het ook ongemak met zich mee. En het kost elke maand ook wat. Op jaarbasis ben je al snel 120 euro kwijt aan maandverband en/of tampons. Begin vandaag direct met besparen en koop een menstruatiecup. In Nederland hoor je nog veel te weinig over dit handige, hygienische en besparende geheim. Hierbij mijn ervaringen met de organicup. Ik had mijzelf voorgenomen om het op zijn minst 3 maanden te gebruiken en pas daarna te beslissen wat ik ervan vond en of het wat voor mij was.

Maand 1
Stap 1 is om de cup aan te schaffen. Ik heb deze online besteld maar je kunt ze ook gewoon in de winkel kopen zoals in de Kruidvat voor ongeveer 20 euro. Je hebt dan 2 maten, size A en size B (B is voor vrouwen die een kind hebben gebaard…). Er zijn veel merken maar ik bestel de organicup. Deze komt in een klein handig opbergzakje. De cup is groter dan ik had verwacht en het is gek om in mijn handen te houden. Goed, dit moet dan daar beneden naar binnen? Ik bekijk op youtube filmpjes over je dat ding makkelijk inbrengt.

Goed daar gaan we dan. Het is die tijd van de maand en ik moet aan die cup beginnen. Het inbrengen is ontzettend wennen en gaat niet direct goed. De cup zuigt vacuum nadat je hem inbrengt en dat is echt een heel raar gevoel. Ik voel de cup zitten en weet even niet meer waarom ik hier ooit aan begonnen ben. Maar ja, ik ben een commitment aangegaan en ik vind het zonde om nu op te geven. Het heeft me immers toch 20 euro gekost. Even doorzetten!

Maand 2
Ik word al iets handiger met inbrengen en als het niet lekker zit dan haal ik hem eruit en probeer het nog een keer. De cup werkt goed, vangt alles op en lekt niet door!
Het is makkelijk om maar 2 keer per dag te hoeven vervangen vooral als je buiten de deur bent.

Maand 3
Ik ben overtuigd! Dit is geweldig! Ik heb amper door dat ik ongesteld ben.
Je brengt de cup ’s ochtends in en deze hoeft dan pas ’s avonds weer vervangen te worden voor de nacht. Je spoelt de cup even om onder de kraan en brengt hem weer in. Het inbrengen en lekker zitten is dus even wennen maar zeker de moeite waard! Als je buiten de deur bent hoef je niet meer onhandig te doen op de wc, dat kun je gewoon thuis doen in de ochtend en voor het slapen gaan. Ik hoef niet meer elke maand allerlei producten te kopen of mijn man te sturen om het te kopen! Wat een besparing!!
Na het einde van je cyclus kook je de cup een aantal minuten en dan kun je hem weer opbergen voor de volgende cyclus.

De cup lekt niet door; je kunt er ook mee sporten en zwemmen.

Ook een mooi voordeel: het is zoveel beter voor het milieu. Ik zou het iedereen aanraden.

    

Geef een reactie